keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Väliaikaishuojennus

Aitoa kevättunnelmaa tänään, vaikkakin väliaikaista ja hieman keinotekoista lumetta helmikuussa. Talvi tulee pakkasineen taatusti vielä helmi-maaliskuun vaihteessa. Eilen päästiin kymmeneen asteeseen ja tänäänkin miltei samaan. On vaan pirun liukasta, ei pysy pystyssä edes metrin matkaa. Harkitsen rollaattorin hommaamista pihakäyttöön. Ei kai se ikää katso.

Paljon on vielä lunta, mutta muutamia pälvipaikkoja myös. Kivellä on ihmeellinen voima sulattaa . Ja auringolla uskomaton voima sulattaa sydämiä.Meidän jylhä pitämyskoivumme odottaa kevättä myös. Kevät tuntuu oikealta vasta kun yli satavuotiaassa koivussa on lehdet.
Kivikossa talon seinusta sulattaa ikiroutaa...
Eteläpuolella köynnösruusut ovat säilyneet vihreänä
Helmipensaan juurelle (pergolassa) kätkin jotain pikkusipuleita ensimmäistä kertaa, olin pitkään unelmoinut siitä, mutta aina huomannut pikkusipulien loppuneen jo kesken
Kaunis sininen taivas pitkästä aikaa, mikä unelma. Pergolan ja saunanedustan luona on varmaankin se lämpimin paikka pikkutontilla, täytyy muistaa jos tahtoo istuttaa jotain tosi arkaa. Köynnöskuusaman lehdet ovat säilyneet toistaiseksi talven yli ja alempana missä tuija-aita suojaa on puhjennut uusia lehtiä. Paikka onkin kesäisin epämiellyttävän  kuuma.
Kasvihuoneen oven avasin päiväksi tuulettumaan. Paikka on ikävän täynnä kaikkea rojua mikä ei mahdu muualle. Siivota pitää ja kunnolla vielä ennen viljelykauden avaamista
Kruunuvuokot näyttävät toistaiseksi selvinneen.
Kasvihuoneeseen istutettu Vironmuratti on tehnyt uusia pieniä lehtiä
Keksin kivan paikan uudelle köynnökselle, pitää vaan viedä tuo epämääräinen rytökasa pois ensiksi...
Ja kitkin ekat vihreät rikkaruohotkin tänään pois ruusupenkistä, tuntui kivalle (myöhemmin ei tunnukaan enää yhtä hauskalle kitkeä)
Lumen keskeltä puskee pieniä Iriksiä, mikä voima!
Näsiässä ihanan pulleat nuput. Aletaan olla ehkä jo hieman voiton puolella?

12 kommenttia:

 1. Tänään on ollut vahva tunne siitä, että kyllä se kevät saapuu ja pitkä pimeä jakso on selätetty.

  VastaaPoista
 2. Ihana päivä tosiaan, vaan ikkunastahan sitä vain sai ihailla:( Asiakkaatkin vähän säälivät meitä ja kyselivät eikö me päästä edes ruokkiksella ulos aurinkoon:)
  Muistanethan muuten tuon näsiän hurjan myrkyllisyyden, koko kasvi on tappavan myrkyllinen:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. Voi, toivottavasti viikonloppuna olisi hyvät ilmat ja pääsisit nauttimaan keleistä. En ajatellut syödä Näsiää :) Ellen tahdo yllättäen päättää päiviäni, heh

   Poista
 3. Kevättunnelmaa tosiaan on nyt ilmassa ja voiton puolella ollaan!
  Onpa muhkeat näsiän nuput! Niin olisin halunnut käydä tänään katsomassa omaa näsiääni, mutta sinne olisi pitänyt rämpiä hangessa, täytyy jättää ensi viikkoon tai pyytää miestä kolaamaan minulle polku sinne....meilläkin on ihan järkyttävän liukasta, ilman potkukelkkaa en uskaltaisi mennä ulos lainkaan!
  Meilläkin on jo pälvipaikkoja, yhdestä kurkkivat jouluruusun kukat hangen keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvikummun Marja. Harmi, että Näsiä on kauempana, mutta ainakin pääset nauttimaan ihanista Jouluruusuista. Minulla on ne vielä lumen alla. Kätevä tuollainen potkukelkka, tosiaan sellaisiakin on! Vähän vaan ehkä tilaa vievät ne jalakset tällä minitontilla.

   Poista
 4. Ihanaa! Minäkin bongailin tänään ihan saman näköisiä iiriksen alkuja ja näsiän nuppuja :-) Mahtava juttu. En itse usko enää, että kovat pakkaset pääsee kynnelle, ennustuksessa mennään seuraavat 10 päivää lauhassa (-2...+2 astetta), niin kohtahan se on jo maaliskuu sitten, ja aurinko jo tosi korkeella. Mielessä toki väijyy toissavuotinen kauhukevät suoraan Siperian hanurista, mutta painan ajatukset siitä taka-alalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Huomasin, että siellä teillä on ihanan keväisää. Tahdon uskoa tuohon ennustukseen, olisipa mukava jos pahimmat pakkaset pysyisivät kokonaan poissa...

   Poista
 5. Ihanaa kun alkaa kevät pilkistelemään!

  VastaaPoista
 6. Aluista ei ole tietoakaan, mutta kasvihuone on samassa jamassa. Täynnä tavaraa talvisäilytyksessä ja odottamassa kunnon siivousta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Kumma miten sinne kertyykin kamalasti roipetta. Toivottavasti saat siivousinnon päälle :)

   Poista