sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Kukkaisa elämäni


Viikonloppu hurahti järisyttävän nopeasti ohi, kuten aina. Ystävä toi suloisen kukkakimpun, jossa leinikkejä ja kärhöjä ja vierailimme Kukkatalon kevätmarkkinoilla. Piristi. Virittelimme uuden pajuaidanteen rikkimenneen tilalle. Palelimme hiukan, liukastelimmekin. Lapset hyppivät muurilta alas. Avasimme kuohupullon. Arjen vastapainoksi tarvitsee hauskoja hetkiä ja naurua. Kukkatalon taimisto avaa 7.4. kevätkauden, toivon mukaan olen paikalla.... Kaipaan jo taimistojakin niin. Kukkatalossa oli muuten hauska idea, kasviaiheisia tapetteja yhdistettynä kasveihin. Noh, idea oli kivempi kuin toteutus. Etsin edelleen täydellistä olohuoneen tapettia ja säästän lantteja sitä varten.


Ollaan kevään ovella..jalka on jo puoliksi oven välissäkin. Olo on malttamaton. Pääsiäiskoristelin etuajassa ja rairuohotkin jo itivät munankuorissaan. Hassuttelin ja laitoin kukkia vanhoiksi menneisiin jätskivohveleihin. Aika kiva, tuuttiin voi piilottaa myös pieniä vesipulloja tai vastaavaa. Kukat eivät kuihdukaan sitten heti.


Tuutteihin voi laittaa mitä tahtoo, itse otin mitä sattui kotona olemaan. Kuihttuneen hortensian kukinnon, helmililjoja, höyheniä, narsisseja..


Vain taivas rajana mitä tuutteihin lykkii. Korin olen joskus punonut pajusta.


Rairuoho on hentoisinta ikinä


Puutarhassa ei tapahdu etupäässä mitään, papanat vain lisääntyvät yöllä. Maaliskuun valoisat kuutamoyöt ovat pahimpia pupujen mussutteluöitä. Odotan jo hetkeä kun saan ryövätä puutarhan takaisin itselleni. Olen niin kyllästynyt sydänjuuriani myöten tähän tyhjäkäyntiin. Mitä tässä tapahtuu, etupäässä ei mitään. Puutarhakirjapino elää jo omaa elämäänsä yöpöydälläni, lapsi toteaa toistuvasti "äiti tykkää kukeista" ja minä mietin päivittäin muuttoa Skåneen, Tanskaan tai vielä alemmas. Koska vielä tulee talvia, pitkiä kylmiä odotuksia ja tuskaisia hetkiä. Taidan kylvää nurmikon sisälle ja hankkia vielä enemmän puskia. Onneksi pian odotus on ohi, on kevät ja kukkia. Odotan iloisena vesisateitakin.



Kuistilla voi kuitenkin ihailla kirsikkapuuta ja perhosia


Häkin osti mies. Ja hauska myyjämies kutsui tätä nimellä "anopin säilytyslaite". Nauroin ihan kunnolla. Häkki maksoi kympin ja sai täydennyksekseen pinkin ystävän (2 vee) valitsemat pinkit esikot. Elämä ilman kukkia ei kyllä kiinnostaisi ollenkaan.


Uudet kesäverhot ovat tuoneet hämyisän kesäisen tunnelman olohuoneeseen. Ei haittaa niin paljoa edes ulkona käynnissäoleva lumisade. Odotan jo kovasti pääsiäisen minilomaa, josko silloin tapahtuisi ihmeiden ihme ja pääsisi vaikka puutarhaan möyrimään. Kolme viikkoa sinne. 

28 kommenttia:

  1. Voi ihanuus mitkä jätsitötteröt olet loihtinut, miten kekseliästä! Ja mikä suloinen kimppu ja 'anopinsäilytyslaite' pinkkeine ihanuuksineen, sinua on hemmoteltu :)

    alvi on kestänyt liian kauan, pitää yrittää pitää itsensä henkisesti kasassa keinolla millä hyvänsä ja minun tapauksessa se on nyt viime päivät ollut tekemättömien sisätöiden teko. Toivon mukaan pian sitten saa kaikki vapaa-ajat viettää peppu pystyssä pihamaalla. Ihanat ikkunaverhot ja palmuun iskin silmäni, mulla on nääs malmumania...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria kauniista sanoistasi! Ihana tuo palmumania, niin hauska. Tuo minun palmuni taitaa olla kanarianpalmu ja se voi vuodesta toiseen vähän huonosti...en osaa hoitaa näitä palmuja kovin hyvin...Kohta ollaan tosiaan peppu pystyssä pihamaalla, ihanaa :)

      Poista
  2. Ihana, suloinen, romanttinen, inspiroiva postaus!
    Eteläinen Ruotsi olisi tosiaan jo aika mukavaa seutua ilmastollisesti.
    Kyllä sinä noilla kukkaihanuuksilla pärjäät taas hetken aikaa. :) Päivät pitenevät jo kovaa vauhtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Sara, olet niin kannustava ja ystävällinen! Ruotsiin voisin muuttaa vaikka heti jos muu perhe suostuisi. Onneksi on jo niin valoisaa, nautin siitä kovasti!

      Poista
  3. Tiedän tunteen, vieläkö on pitkään jaksettava tuon lumen kanssa:(? Minunkin niin teki eilen mieli johonkin tarhalle, mutta päädyinkin vain ruokakaupoille:( Vähän lohtua toi puiden leikkaus ja tänään jatkunut pelakuiden perkaus<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! No voihan, mene nyt ihmeessä kukkakaupassa käymään, se on niin piristävää!

      Poista
  4. Mukavan hauska ja luova postaus. Koitahan malttaa pitää jalat tällä maankamaralla, kevät on täällä ihan kohta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ruusunmekko! Onneksi pian on kevät, odotatko sinäkin malttamattomana?

      Poista
  5. Ihanat, tunnelmalliset kuvat ja kekseliäät "jätskit".

    VastaaPoista
  6. Suloisia asetelmia. Ja kiitos tuosta rairuohomuistutuksesta. Siemenet on ostettu, mutta ei oli ensimmäinen kerta unohtaa niiden kylväminen.
    Talviset olosuhteet tympivät, mutta kyllä se siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between! Nuo Nelson gardenin rairuohosiemenet olivat surkeita, en suosittele niitä. Toivotaaan pian keväistyvää!

      Poista
  7. Ihanat kukat ja kuvat. Verhot näyttävät niin keväisen kepeiltä.

    VastaaPoista
  8. Kauniita kuvia ja kauniita kukkia. Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  9. Hauska ja hieno oivallus nuo jätskitötteröt! Niistä tuli kyllä hieno asetelma. Kesänkaipuuseen minullakaan ei ole konstia, elän mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pelaguu, ihana kun elät mukana! Toivotaan kevättä meille!

      Poista
  10. Ensi viikolla maaliskuu on jo puolessa ja sitten ... niin sitten mennään kesää kohden niin kovaa! Ei tarvitse enää kauaa odotella! Hauskat tötteröt!

    VastaaPoista
  11. Äkkiä se lumi sitten sulaa, kun alkuun pääsee. Tosin tänään sitä tuli taas lisää. Onhan sinulla sisällä hienoja kukkia, joita ihailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilma! Taitaa sitä vielä moneen otteeseen tuprutella, mutta kestetään :)

      Poista
  12. Haluaisin myös Pirilän kevätmarkkinoille, mutta en taida mitenkään ehtiä. Jospa sitten viimeistään taimiston avajaisiin :)
    Tsemppiä kevään odotukseen! Toivoa on, plussakelejä on tiedossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! Toivottavasti ehdit kukkamarkkinoille! Taimiston avajaisissa sitten tavataan :)

      Poista
  13. Tanska kuulostaa kyllä houkuttelevalta, mutta kyllä meilläkin pian on oikea kevät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni! Olisin valmis muuttamaan Tanskaan vaikka heti!

      Poista
  14. Ihan kohta! Maltetaan vielä hetki. Ihanat kukkaisat piristykset sinulla. Minä menen hakemaan piristystä nuppulasta ja aion fiilistellä siellä muutaman tunnin. Tyttären kaveri saapui juuri, joten voin hyvillä mielin uppoutua taimiprojektiin:) Aurinkoista kevään odotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Voi, se nuppulasi on aivan ihana. Kiva kun olet saanut keskittyä taimiin. Ihanaa keväänodotusta sinullekin!

      Poista