sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Kupliva iltapäivä


Join iltapäiväkahvilla lasin kuplivaa ja lähdin tuuliselle pihakierrokselle sillä seurauksella, että mätkähdin selälleni kukkapenkkiin juuri lumikellotuppaan kohdalla. Lumikelloparat! Pieni kerrottu Flore Pleno -lumikello säästyi rompsahdukseltani.

 Kerrassaan hirmuinen tuuli, mutta kaunis auringonpaiste. Olen muutenkin tullut siihen tulokseen, että elämässä ei vaan saa kaikkea joten jos päivä on kaunis niin sen on oltava hullun tuulinen.


Innostuin jopa touhuamaan kasvihuoneessa ja tyhjentelemään astioita kylvöksiä varten. Pian on tuoksuherneiden kylvösaika, tykkään laittaa ne isoon paljuun ja siirtää myöhemmin paakkuna ulos.


Ostin orvokki 8-packin jokunen aika sitten ja levittelin niitä pitkin pihoja astioihin. Rakastan orvokkeja yli kaiken.


Kasvihuoneessa on vielä hengissä vironmuratti, jonka istutin pari vuotta sitten. Se kasvaa kulmauksessa ihan maassa enkä kastele sitä. Voisivat pikaisesti kehittää muratin Suomen oloihin, sellaisen joka kestäisi muunakin kuin maanpeitekasvina. Ikivihreän tietysti.


Viime kesän kasvihuonekylvökset Maariankellot paljastuivat elinvoimaisina hangen alta. Kukkivat varmaan tänä kesänä.


Orvokkibonsai on täällä taas.


Raahasin ruusupömpelin everestin päälle, se hakee vielä paikkaansa, mutta voin jo kuvitella sen villiruusujen ympäröimänä...ja villin kasvillisuuden rengastamana. Toivon niin.


Lammenrannan polku vie kahden kartiovalkokuusen luo, joista toinen on hopeansävyinen. Vielä ei pahemmin mitään ole tarjolla, vain etualan talvivihreät Rönsyansikat ovat aina vihreitä. Minulla on sellainen visio, että noita pikkukuusia olisi vielä yksi lisää ja penkki sulautuisi yhteen minilehtoalueen kanssa ja koko piha olisi yhtä kukkapenkkiä. Hullua, ehkä?

Scilloja näkyvissä

Samoin hyasinttejä, näiden pitäisi olla kerrottukukkaisia ja valkoisia

Suloisia Keltavuokkoja vielä pää alaspäin..


Olen innostunut puutarhasiivouksesta, muutoin en niin siivoamisesta välitä. Siistin reunukselta kuihtuneita kasveja pois, jotta uusilla on tilaa nousta pintaan. 


Vanamo on vielä hengissä. Kauhulla olen lukenut kuinka hankalaa se on saada viihtymään, pitäisi muka istuttaa suoraan turpeeseen ja mitä kaikkea.

Iriksiä  (Harmony ja Katherine Hodgkin) ja valkoisia Scilloja

Auringon, kasvien ylösnousemusten ja pienten orvokkien myötä voimat palautuvat hiljalleen. 

25 kommenttia:

  1. Voi kun on keväistä jo siellä! Orvokkeja ja vaikka mitä. Toivottavasti Mariankellosi kukkivat, olen itseni ajatellut kasvattaa niitä siemenistä. Ovat niin herttaisia. Onko sinulla tavallisia vai niitä missä on "lautanen" mukana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maatuska! Oli tosi helppoa tuo Maariankellojen siemenkasvatus, suosittelen. Näissä on se lautanen mukana, cup and saucer :)

      Poista
  2. Onneksi sinuun ei kai pahemmin sattunut? Tänään on ollut upea päivä, mutta pikkiriikkisen katkeruutta tunsin kovasta tuulesta. Ilman sitä olisi ollut todella lämmintä. No, kai se kova tuulikin lumia haihduttaa. Kaunis ruusupömpeli! Koko piha yhtä kukkapenkkiä, kuulostaa minusta aivan täydelliseltä! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos KesäKukka! Kiitos kysymästä, ei tosiaan sattunut muuhun kuin lumikelloreppanoihin, jotka menivät ihan litteiksi. Oli tosi kova tuuli, harmi! Kukkia ei kai voi vaan olla liikaa :)

      Poista
  3. Ihanaakin ihanampi kerrottu lumikello! Täällä ei vielä yksikään ole kunnolla auki, mutta ehkäpä huomenna :-)
    Suloiset orvokit. Voi, mulla loppui jo mämmi ja olen niin hirveässä mämmihimossa, että katsoin ensin sun multapaljukuvassa olevan mämmilaareja - voi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Tänään on varmaan sinunkin avautuneet! Kauhea tuo mämmihimo, varmaan paha siellä saarella. No, kunhan tulet pois niin saat niitä alesta vaikka miten :)

      Poista
  4. Sullon kevät parhaimmillaan. Kevät hyvällä aluulla, mutta kaikki viälä erespäi. Menöö varmasti pari viikkua, ennenkö täälä ollahan tuas pistees.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika! Uskon kyllä, että piakkoin teillä kevät voittaa!

      Poista
  5. Oi ihmettä, teiltä on jo lumi tosiaan sulanut pois! :)
    Ihania orvokki-istutuksia sinulla ja nuo viimeisen kuvan purnukat ovat tosi söpöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Lumi on tosiaan pois, teilläkin varmaan sulamaan päin? Orvokit ovat niin ihania...

      Poista
  6. Olisin minäkin mätkähtänyt, mutta ennemminkin innosta mahalleni nähdessäni moisia kevätihanuuksia. Ei ole täällä vielä hetkeen näköpiirissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between! Voi että, joko kohta teidän lumenne olisi poissa?

      Poista
  7. Hyvin lämmintä tulossa! Kohta voivat keltavuokot oikaista kukkansa ylös päin.

    VastaaPoista
  8. Oih, miten paljon kaikkea ihanaa <3 Ei ihme, että mätkähdit :) Onneksi ei Flore plenot kärsineet. Jännityksellä odotan, nouseeko minun Flore plenot toistamiseen. Monena syksynä istutin lumikelloja turhaan, mutta vihdoin viime keväänä onnistuin ja näin ja koin ekat ikiomat lumikellot. Ne ovat kyllä niin kauniita ja lajikkeitahan on älyttömän paljon, jos niistä innostuu. Ihania kevätpäiviä sinulle ihanassa puutarhassasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Minäkin olen vähän taistellut lumikellojen kanssa, kuivuvat kuulemma helposti jo ennen istuttamista. Ihana, että sait ne kokea! Ihanaa kevättä sinulle myös!

      Poista

  9. Pipille, joka ehkä tuli mätkähtämisen takia, puhallus.
    Ja ...sinulla on kyllä enemmän kasveja ( ja harvinaisia ja arkoja ja erikoisia), kuin mulla. Piha-ala on varmaan isompi, mutta täällä on paljon myös ihan nurmikkoa...yäk., jota kyllä häivytän.
    Palatakseni siis edelliseen kommenttiini kasvien kirjaamisesta/ muistamisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos leenajaipanat! Kiitos,vain lumikellot kärsivät kömpelyydestäni! Odottelen yhä, että laittaisit oman blogin pystyyn, se olisi ihanaa! Nurmikko on kullanarvoista, meillä sen perään haikailee nuoriso. Kiva pelata palloa. Kiva kun on tilaa mitä voit vuosien kuluessa täytellä millä haluat :)

      Poista
  10. Ruusukaari on vaikuttava korkealla kukkulalla, siitä tulee upea! Ihanaa kun kuvissa on mukana aurigonvalo ja ihaninpana kaikista tuo kerrottu lumikello. Orvokit sulostuttavat jo puutarhaasi, minunkin täytyy varmasti niitä viikolla hakea...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Tosiaan tässä ruusuhommassa voi alkaa huimaamaan vielä :) Aurinko paistoi ihan hetken, se oli ihanaa. Orvokkeja on pakko olla keväisin, onneksi ne ovat vielä halpoja! Toiv saat niitä :)

      Poista
  11. Täällä taas! Minulta olikin jäänyt monta postaustasi lukematta, onneksi ne eivät häviä mihinkään, luinkin ne nyt putkeen ja näin miten ihansati sielläkin kevät etenee<3 Nyt vasta oikein havainnoin tuo ruusupömpelinkin, voi miten ihana se on<3 Ja tuo teidän muurin seutu, se on ihan parhautta!! Kiva kun löysit kadottamasi talventähdet, täälläkin ne nousevat kohisten. Minusta tuo yksi nousukas on kiurunkannusta, niistä ei täällä näy vielä jälkeäkään:(
    Ihanaa vimeistä Pääsiäislomapäivää sinulle ja perheellesi<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna, mukava kun kävit! Kiitos myös tunnistuksesta! Oikein ihanaa pääsiäisen loppua myös teille!

      Poista
  12. Aikamoinen tuuli kun tarhuri lentää selälleen kukkapenkkiin? ;) Vai oltiko nauttinut liikaa kuplivaa? ;) Sulla siellä lykkää jos jonkinlaista maasta, täällä ei vielä juuri mitään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina, humalluin keväästä ja auringosta :) Kyllä sielläkin ihan pian kukkii!

      Poista
  13. Jos mun pihalla olisi noin upeaa kasvua jo näkyvissä, olisin mätkähtänyt ilman kuplajuomaa ja kiittänyt Taivaan Isää varmaan siinä koko päivän! :) Vilpittömästi iloitsen, kun saan nauttia keväästä sinun ihanien kuvien kautta jo ennakkoon!

    VastaaPoista