sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Hyvä päivä puutarhassa.......pitkästä aikaa. On ollut liian monta tuskastelupäivää rikkaruohoja voivotellessa ja hermoillessa. Olen tuskastellut aikapulan kanssa ja harkinnut yhä paketissaan lojuvan kasvihuoneen poismyymistä. Onneksi piha ei ole milliäkään isompi, eijei, muutoin en ehtisi enkä jaksaisi!

Kasvimaa (lue: viljelyslaatikko) kylvetty, kesäkukan siemeniä tiputeltu sinne tänne ja kitketty riittävästi. Itsekasvatetut kesäkukat ja perennat istutin ulos. Fiilistelty myös koleassa kevätsäässä, ihan muutama pisara sadetta saatu toistaiseksi. Tanssin pian sadetanssin jos ei ala sataa.Lasten kasvimaa on hyvässä kasvussa, ikuisena kompastuskivenä harvennus, en niin millään raaskisi harventaa...Minimansikkamaa siirtyi laatikkoon leikkimökin taakse ja runkomaiset marjapensaat näyttävät ihan ok:lta, siis itse leikellyt ja muotoillut sellaiset.Päivän ilonaiheita:
*Riippakirsikka Kiku-Shidare-Sakura on elossa ja voi ihan hyvin (kuvamateriaalia todisteena)
*Mahonia versoo uutta vaikka onkin todella heikossa kunnossa lumikuorman jäljiltä
*Juuri nyt: syksyn kukkasipuliostoksia on ihanaa suunnitella
*Erikoisvuokot löytyivät! Ovat vain niin hirmuisen pieniä, että kuvan nappaaminen on mission impossible

Onko tämä nyt sitä romuromantiikkaa, joku ihme pöydänjalka köynnöstukena hihi. Ja pyörylässä ei edes kasva köynnöstä vaan Mäkimeiramia ja Minttua :)

3 kommenttia:

 1. Sadetta odotellen täälläkin. Tänään tuli pitkin päivää kuin sumutuspullosta, mutta se oli niin hentoa, ettei se kastellut tarpeeksi.

  Minäkin olen ollut tympääntyneenä kaiken maailman kiireeseen ja menoihin, jotka tunkevat elämään. Nyt haluaisin olla ja omistautua vain ja ainoastaan puutarhatöille. Perhe ja muonitus hoituu, mutta kaikki muu tuntuu juuri nyt ylimääräiseltä ja turhalta. Onneksi kalenteri on tyhjä lopun kuuta, aion kadota puskiin jokaisen tilaisuuden tullen ;D

  Kyllä se kasvihuone joskus nousee! Meilläkään ei ole viikkoon tapahtunut mitään enkä oikein raaski liiaksi hoputtaa. Hei, sullakin on kasvilava, hieno! Tuo lasten lokerikko on myös hauska ja hyvin ovat lapset kylväneet, ymmärrän, ettet raaskisi varventaa! Suloiset lasikellot myös.

  VastaaPoista
 2. Älä sisko vaivu epätoivoon kasvihuoneesi kanssa! Hitaasti hyvä tulee. Se vaan vaatii oikean hetken, jotta voi rauhassa alkaa pyörittelemään niitä ruuveja ja palikoita. Pidetään vaikka yhdessä pystytys talkoot, kunhan ensin harjoittelen tällä omallani =).

  Aikapulaa täälläkin ilmassa. Sitä yrittää minimoida kaiken ylimääräisen pois, mutta ei sittenkään ehdi niin paljon kuin haluaisi...

  VastaaPoista
 3. Kiitos puutarhaystävät lohdutuksesta, lämmittää!

  Maria: Kiitokset! Loota on jo aika ryvettynyt meillä, kannattaa tosiaan mieluusti käsitellä jollain. Löysin muuten salaisen aseen kasvilavaan, siemenmatot. Eipähän tarvitse kiduttaa itseään harvennuksilla :)

  Piipertäjä: Hih, harjoittelet omalla k-huoneella :) Teille tulee niin hieno ja huolella tehty kasvihuone!

  VastaaPoista