perjantai 20. toukokuuta 2011

PerjantaiTulppaaneista punainen Deshima, valkoinen Triumphator, vaaleanpunainen Ollioulles ja lila Attila
Aijai mikä värien sekamelska pihalla on, ei puhettakaan harmoniasta. Tulppaanivisio meni metsään kun viime vuotiset tulppaanit äityivät kukkimaan edelleen (kaunis kiitos heille kuitenkin siitä). Tuloksena punaisen, vaaleanpunaisen ja lilan mielenkiintoinen sekamelska. No, tätähän kai puutarhanhoito on, yllätyksiä täynnä. Luin kerran jostain puutarhakirjasta lauseen, että "puutarhanhoito on enemmän kuin, että levittää tekonurmen auki ja asettautuu lepotuoliin" . Olen kyllä huomannut sen...

Nuokkutähdikkikin paljastui valkoiseksi narsissiksi, onko minua viilattu linssiin vai sekoilenko istutusteni kanssa..? Nyt en pysy enää mukana :)

Sadetta on tullut viikon mittaan hienosti. Iänikuinen hurja tuuli vaan uuvuttaa, pihalla oleminen on aika tuskaisaa kun tukka on a) nuoltuna päätä myöten b) koko pehko suussa kesken kitkemisen!

Tällä viikolla ollaan suoritettu kasvivaihtareita pomon kanssa. Vein mm. Neilikkaa, Arovuokkoa, leimuja ja Kirsikkapuun taimen. Vastalahjaksi sain ihania kotkansiipisaniaisia, esikkoa ja pähkämöä. Ihanaa. Puutarhan ilo on tuplasti suurempi kun sen jakaa.

Kivikon kevättä, lintuallaskin kerrankin täynnä vettä

Kesäkukista tuli tänä vuonna shokkipinkkejä ja oransseja. Hurja sekoitus.Tulipa batalinii `Bronze Charm´Thalia -narsisseja
Vein myös muutama viikko sitten töihin pussillisen multaa ja niittykukkien siemeniä, joten minulla kasvaa nyt huoneeni ikkunalla purkissa villi niitty. Vielä eivät kuki, mutta taimet kurkottelevat jo kohti ikkunaa. Työhuoneeni seinälle tulostin vielä kuvan vanhasta omenapuusta, jonka alla on tuoli ja coolerissa shampanjapullo. Motivaatiokuvani ensi kesän taistoihin.

Olen mietiskellyt puutarhapersoonaani tällä viikolla ja tullut siihen lopputulokseen, että on vain hyväksyttävä rajoitteeni puutarhanhoidossa. Muotopuutarhuriksi minusta ei ole ja kukkapenkeistä tulee tahtomattakin sotkuisia & villejä - niin se vain on. Amen.

2 kommenttia:

  1. Tuo punaisten tulppanien 'sekamelska' on minusta ihana!

    Taidan kuulua samaan hulvattomien puutarhurien kastiin ;D
    Nyt varsinkin, kun työtä pihamaalla on vähän liiankin kanssa, on pakko olla suurpiirteisempi monessa asiassa ja jättää fiilailu sikseen. Perennapenkkien kanssa yritän toteuttaa jotain kaavaa, mutta sekamelskaa pakkaa tulemaan. Tämmöistä tämä kait usein on ja toisaalta kaiken viehätys taitaa osaltaan piillä juuri sattumanvaraisuudessa.

    VastaaPoista