maanantai 30. toukokuuta 2011

Kivikko nytVoi olla, että kivikko on kauneimmillaan juuri nyt, kevätkukkijoiden aikaan. Valitettavasti kuvat on aika surkeita. Täytyy miettiä miten sinne saisi lisää syksytunnelmaa, olen satsannut lähinnä kevät-kesäkukkijoihin


Kolme kallellaan olevaa pikkupuuta, riippahernepuu, riippapaju & lehtikuusi


Kivikkokurjennokka Erodium variabile `Bishop´s Form´


Vuorineilikkaa, tulppaaneita ja kollinkäpälää


Maljalaukkaneilikka Armeria pseudarmeria 'Ballerina Red'


Pylväshaapa ja Isotuomipihlajia


Ruusupuska on aika muhkea, odotan jo innolla niitä sormenpaksuisia perhosentoukkia jotka aina jossain vaiheessa kesää muuttavat ruusuun...not!
En ole varma mikä ruusu on kyseessä, mutta kovasti epäilen Mustialanruusu Minetteä (vaaleanpunaiset herkullisentuoksuiset kerrotut ruusunkukat).

3 kommenttia:

 1. Ai että, miten siisteiltä ja hyvinhoidetuilta kivikkoalueesi näyttävät ja tuo metallinen reunus on tosi kaunis!

  Perennaistutusten suunnittelu ja tekeminen on tosiaan haastavaa, että kukintaa saisi edes jonkin verran koko kasvukaudelle. Minun penkkini ovat koostuneet suurimmaksi osaksi kesäkukkijoista ja sitten olen ihmetellyt, miten köyhän näköistä on keväisin ja syksyisin. Tosin olen aloittanut tyhjästä peltomaasta seitsämän vuotta sitten... jostain kai täytyy aloittaa ja lisätä kukkijoita vähitellen vuosi vuodelta.

  Auts, sormenpaksuiset ruusuilla herkuttelevat toukat kuulostavat tosi pahiksilta! Meillä taas alppikärhön popsivat semmoiset pienemmät vihreät veijarit joka vuosi, ellei niitä ala poimia heti alkukesästä.

  VastaaPoista
 2. Todella on kauniin näköistä. Lisäksi olet vaihtanut ihanan uuden blogisi otsikon, se on tosi kiva!

  VastaaPoista
 3. Antaakohan tää nyt mun vastata vai ei...

  Kiitos Maria! Olet tehnyt melkoisen urakan kun olet aloittanut nollasta. Toisaalta on tosi inspiroivaa kun saa tehdä kaiken alusta (kuten tämän kivikon), itse olen ihan krampissa vanhan omistajan istutusten suhteen...miten lisätä toisen visioihin jotain omaa ja säilyttää vanha...Ostellaan vaan kumpikin lisää kukkasia niin jatketaan kukintaa alusta ja lopusta, jee.

  Ja kiitos myös Sailalle kehuista!

  VastaaPoista