tiistai 23. kesäkuuta 2015

Kesäretkiä ja puutarhahetkiä

Rakastan kesä-Helsinkiä yli kaiken. Takana kaksi aurinkoista päivää Korkeasaaressa ja Linnanmäellä. Jumaloin niitä ja mikä parasta: kummassakin on vielä upeat istutukset ja kasvit. Helsingissä on ylipäätään niin paljon silmänruokaa kuten hyvinhoidetut puistot ja viheralueet. Vielä kun ehtisi niitä kuvaamaan niin olisi parempi. Silmäkameroillani vain kuvailen etupäässä, ainakin jää muistot. Syreenien kukinnastakin, joita on niin paljon pääkaupungissamme. Kuitenkin pari kuvaa sieltä ja pari omasta puutarhasta. Lintsillä ihanaa ruusuntuoksua siellä täällä ja upeita istutuksia kuten aina. Joka vuosi ihastelen. Suuret puut, tuoksut ja tunnelmat, suuret kalliot. Luonnonkaunista. 

Omenapuun alla mutusteltiin eväitä. Ihme juttu, että omena vielä kukki, pakko olla jonkinsortin koristeomenapuu. Linnanmäellä on se ihana omenankukkapuistokin jossa on paljon koristeomenoita.

Jättikokoisia ruukkuja ja hienoja kesäistutuksia, nämä tekivät minut iloiseksi

Korkeasaaren kalliot ja luonto on niin kaunis...siellä täällä kivoja istutuksia ja kasveja, atsaleoja ja maanpeiteperennoja

Iso alue Alaskankleitoniaa, hyvä tuoksu leijaili ympärillä (ja jonkun elukan pee myös hih)

Siellä täällä kallionkoloissa luonnonorvokkeja, sieviä

Omassa puutarhassa katse suuntautuu aika samoihin kasveihin kuin viime viikollakin. Pakko myöntää, että tällä hetkellä odotan jo vähän heinäkuisia kukintoja.

Kiinanlaikkuköynnöksen kukat piiloutuvat lehtien alle mikä on vähän sääli kun ne ovat niin kauniit

Pian on luvassa ruusuntuoksua. Haaveilen sokeroitujen ruusunlehtien tekemisestä.

Oh la la! Keskellä on valkoinen Tulikukka, miten hienoa, että se aikoo kukkia. Valkoinen etualalla kuuluu miltei ohi kukkineelle Illakolle

Verihanhikin verenpunaa

Kaikissa pioneissahan muurahaiset mellastavat mesinesteen perässä, mutta tässä äidiltä saadussa tuntemattomassa on vain kusiaisia tolkuton määrä, taitaa olla kusiaispioni!

Sarjatähdikit kukkivat pitkään ja tuovat mukavasti valoa pohjoispuolella olevan sisäänkäynnin yhteyteen

Nautin tästä lehtivihreydestä ja erilaisista muodoista

Suosikkisyreenini on Madame Lemoine, se valkoinen kerrottu

Aika yllätys on, että yksi varhaisella keväällä kylvetyistä William Guinness-akileijoista kukkii, muissa taimissa ei näy kukkanuppuja. Tämä on tosi ihana! Kyllä kannatti hikoilla ja hermoilla kylvösten parissa kevät.

Kasvihuoneessa on vihreyttä, tomaatteja, siemenkylvettyjä kesäkukkia, siemenkylvösperennoja, salaattia, kurkkua, mansikkaa ja muuta sotkua

Marialta saatu hienonhieno Lehtoängelmä on suloinen tapaus, minulla ei ole koskaan ennen ollut tälläistä..

Piippuköynnös on tosi trooppinen, mutta pikkuisen hankala kun se pyrkii vain ylös ylös.

11 kommenttia:

 1. William on todella kaunis. Minäkin kylvin niitä pari vuotta sitten, ja sain muutaman taimen :)

  VastaaPoista
 2. Vau miten hienon näköisiä istutuksia on Lintsillä, huomaan, että en ole käynyt siellä tarpeeksi, koskahan viimeksi, ehkä 15 vuotta sitten! Ja Korkeasaaressa on tosiaan kivoja istutuksia, vaan en ole sielläkään käynyt esimerkiksi atsaleojen kukinta-aikaan. Ihanaa, että istutuksiin panostetaan!
  William Guinness on käsittämättömän upea. Miten en ollut tätä aiemmin tajunnut! Ensi vuonna hankin sen siemeniä takuulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Käy ihmeessä Lintsillä kuljeskelemassa joskus, sinne on vapaa pääsykin. Helsingin kaupunki on paras!! Ihanat istutukset ovat kaupungin ylpeys. Saisiko tästä mun siemeniä sulle..yritetään...saat taimenkin heti kun tiedän mikä noista lopuista on Williamia ja mikä clematiskukkaista vaaleanpunaista akileijaa

   Poista
 3. "William Guinness" oli yksi niitä harvoja akileijoja, joiden kasvatus meni täälläkin nappiin. Nuppuja ei vielä näy, toivottavasti jossain vaiheessa. Sarjatähdikki on todella söpöä, pitääkö sekin nyt vielä lisätä hankintalistalle... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KesäKukka. No niin, Wiljami onkin helppo, ilmankos onnistuin :) Sarjatähdikkiä kyllä reippaasti suosittelisin! Ja halpakin on :)

   Poista
 4. Ihania postauksia täällä olet tehtaillut! Minulla on nyt ollut vähän taukoa bloggailussa, ehkäpä sitten viimeistään lomalla, ensi viikolla saan postauksen aikaiseksi.
  Tuollainen William on minunkin kylvettävä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. Ihan hyvä pitää lomaa bloggauksestakin välillä, onneksi tosin lomasi pian alkaa! Yritetään ryöstää tästä siemeniä sinullekin jos onnistuu vaan!?

   Poista
 5. Upea William ja kaunis tuo valkoinen syreeni. Lintsillä minunkin silmiini on pistänyt upeat kukkaistutukset aiempina vuosina. Tänä vuonna en ole vielä käynytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Toivottavasti pääset Lintsille tänäkin vuonna, Helsinki on ihana kun satsaa kunnon istutuksiin!

   Poista
 6. Mekin vietettiin juuri kaks päivää Helsingissä ja ihastuin korkeasaaren kauniiseen luontoon ja kukkasiin. En taida siellä ennen käynytkään näin sopivaan aikaan :) Hienoa, että "Wiljamit" jo kukkivat sinulla, niiden kukka on ihana!!

  VastaaPoista