sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Yksinkertaisesti ihania kasveja

Näissä on sitä jotain...vuodesta toiseen pään tehokkaasti sekoittava Queen of night -tulppaani josta en vain saa kyllikseni...tässä jo kukintansa lopussa Katsuran seurassa, sopii tietysti seuralaiseksi kelle vain, tyylikkyyden huipentuma aina.

Rusokirsikan lehdet ja tuoksuvien valkoisten sammalleimujen matto kivipenkereen päällä ilostuttaa elämää jokaikinen vuosi

Sarjatähdikit, jumalaiset valkoiset tähtikukat kesäkuussa, matalat sipulikukat, ulkopuoli on tyylikkään vihreä

Näitä kasvaa muutamass paikassa, sisäänkäynnin luona kurkistavat saniaisen lomasta

Viime joulunaikaan ostettu hopealla silattu Hernesypressi ulkoilee kesän ja kimaltelee auringossa, se on ihana. Hento havu, kaunis ja hyvä ruukkukasvi, voisi hyvin istuttaa uloskin. Mutta maassa jossa talvensekainen olotila kestää puoli vuotta saa tästäkin kasvista enemmän iloa sisätiloissa.

Alan vihdoin pienesti hurahtaa basilikaan, siksi kylvinkin niitä paljon tänä vuonna. Ja pikkubonsairuukussa on mustia orvokkeja kuohuviinikylvöstä! Hidasta on...ehkä saan talveksi orvokkeja kuistille...

Ruosteviini pergolassa, mieletön kasvi, rehevä, kuin viiniköynnös ilman rypäleitä, kaunis ja mieletön kirkuvanpunainen syysväri

Rauniokilkka (lila sukulaisensa on isompikukkainen ja isompilehtinen Kivikkokilkka, kukkii lilanvärisin kukin) on upea kasvi! Kivimuurien rakosissa suikertelemassa, hento ja herkkä, elää omaa elämäänsä ja kukkii suloisin pikkukukin

Tulppaanit...haalistuneina, auringossa, eri väreissä, maljakossa, sinä valitset...

Kääpiöperuukkipensaan tummuus ja silkkimäisyys hätkähdyttää vieläkin, kukinnot muistuttavat pörhelöistä peruukkia

Orvokit...niiden eri olomuotoihin ja tuoksuun en kyllästy koskaan

Tähtimagnolia, mieletön mieletön pensas jossa upeat kukat. Kukintansa lopussa, lehtien jo ilmaantuessa vieläkin järisyttävän kaunis ja outolintu

Akileijat sekoiluineen (ota niistä tolkku) ja ziljoonine lajikenimineen. Onko niillä oikeasti väliä kun ne ovat näin mielettömän kauniita?

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko. Tähtimagnolia on kyllä söpö

   Poista
 2. Ihania! Voi että, kuohuviini-orvokkikylvöksesi kuva vahvistaa sen, että mutta kasvaa yksi mysteeriorvokin taimi astiassa, johon kylläkin tänä keväänä kylvin vaaleanpunakukkaista iisoppia. Sain sen siemenet vuosia sitten, en vain ehtinyt kylvää niitä(kään) aiemmin, eikä niistä yksikään ole vielä itänyt, sen sijaan joku orvokki päätti nyt herätä henkiin. Kun käyttää samaa astiaa, johon on kipannut epäonnistuneiden kylvösten mullat, saa palkaksi mysteeritaimia.
  Mahtava onkin yön kuningattaresi, ja kaikki muut. Kiitos kilkkatiedosta, odottelen vielä että sulta saadut jakopalat pääsevät oman kivipenkereeni multiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Oo, saat ylläriorvokkeja! Iisoppi onkin ihana, minunkin tekee vähän mieli sitä. Kilkattaako siellä jo, heh.

   Poista
 3. Queen of night on ihana! Niissä sitä on jotain mystisen kaunista. Rauniokilkkaa hypistelin jossain taimitarhalla, mutta jätin vielä ostamatta. Olis kyllä kiva tapaus kiemurtelemaan kivien väleissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kurjenkello. Yhdestä kilkasta saat metritolkulla kilkkaa jatkossa :) Nimenomaan kiven kanssa hieno. Lähetänkö sinulla palasen postissa?

   Poista
 4. Sinulla on vaikka mitä ja opin tässä samalla kaikkea uutta. Tulee uusia ideoita kyllä omallekin pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää. Kiitos samoin voisin sanoa, blogissasi on aina kiva käydä!

   Poista
 5. Olipas upea yhdistelmä tuo katsura ja tulppaani. Ja peruukkipensas jännittävä uusi tuttavuus =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jori. Minullekin vielä uusi tuo peruukki, ekan talven vasta selvisi, jännä kasvi kyllä

   Poista
 6. Mielenkiintoinen tuo ruosteviini....täytyy ottaa selvää :D
  Upeita kukkasia tulpaanit, magnolia, akileijat ja rauniokilkka, siihenkin täytyy tutustua! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina. Ruosteviini on kyllä ollut helppo, en ole koskaan leikannutkaan. Minunkin pitäisi tulla tutustumaan pikimmiten sinun luo blogiin!

   Poista
 7. Orvokki kuistilla joulukukkana olisikin aivan ihana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni, samaa vähän ajattelin, että joulukukka :) Olen ollut jo vähän joulufiiliksissäkin!

   Poista