lauantai 4. heinäkuuta 2015

Pionihelle

Kuumuus sai ensimmäisen pionin avautumaan. Duchesse de Nemours, ihana nimi, tuoksu ja väri. Oli ehtinyt tulla ikävä vuodessa. 

Kerrottu & kermanvaalea, täydellinen...

Muutakin kaunista on. Kuten digitalikset

Ja Isotähtiputket eli Astrantia major ovat yhdestä taimesta siementäneet koko pionipenkin pituudelta. Hienoa, suunnitelmissa olikin saada näitä lisää pionien kukintakaveriksi, ovat niin toimivat yhdessä. Vaikkei tänä vuonna koska pionit huitelevat kerrostalon korkeuksissa. Mutta toimii normaalitilassa...

Suihkussa ja saunassa käydessä voi ikkunasta kuikuilla ruusuja ja tuoksutella

Sama juttu neilikoiden mausteisen tuoksun kanssa

Valkoiset neilikat ovat ruusukeskittymän koelabrassa, etsin ruusuille sopivaa kumppanuuskasvia. Kurjenpolvet ja Verihanhikit ovat myös samassa puuhassa. Kiva nähdä mikä näistä sopii parhaiten. Kun se oikea löytyy niin hajoitan ja hallitsen. Ruusut ovat minusta aika rumia ilman aluskasvillisuutta. 

Kärhöt kukkivat kauniisti. Tämä on Dawn

Ja kerrotumpi valkoinen Miss Bateman. Ja kärsin ruusukuumeen ohella kärhökuumeesta, taimistokäyntiä odotellessa...osaan jo miltei listankin ulkoa. Pitäisikö jo hankkia elämä...

Jasmikkeet aloittavat hyväntuoksuisena, Pihajasmike kai...

Ja kerrotumpi Kameliajasmike

Juudaksenpuu alkaa viimein kotiutua, tekee uusia lehtiä, on kyllä kaunein näkemäni puu. Voi olla, että näkeminen jää vähiin jos kupsahtaa ensi talvena heti.

Kesäharsoa kylvin kaikki astiat täyteen, suloinen pikkukukka ja iti aivan tolkuttoman hyvin

Uusi ostosruusu majailee vielä purnukassaan: Madame Hardy

Bourbonruusu Louise Odierin kukinta lähestyy päivä päivältä; ihana lilaaan vivahtava pinkki & kerrottu ruusu jolla mieletön parfyymimäinen tuoksu!

Perhoangervo somistaa sisäänkäyntiä

Varjoliljojen kukinta alkaa olla ohitse. Valkoinen ei ole edes vielä avautunut. Rakastan tuota himmeää vanhan roosan sävyä joka on erikoinen kukissa, harvinainenkin.

Joskus kylvin siemenestä Tähkätädykkeitä, väri on todella kaunis taivaansininen. Tädykkeet ovat kasveja joihin tahtoisin tutustua lisää. 

Scabiosa caucasica alba eli Koreatörmäkukka kivikossa

Karkkimansikka -nimellä myydyt taimet ovat tosi herkullisia, kuin isoja metsämansikoita, tuoksukin on sama. Paviljongissa leijuu mansikantuoksu ja ympäröivässä penkissäkin metsämansikat ovat kypsyneet hellepäivien aikana. Eräs pikkutyttö syö ne heti kun kypsyvät, tai ei aina tarvitse olla kypsääkään. Itse olen kuin kypsä marja tässä helteessä, mutta on se vaan ihanaa kuitenkin. 

24 kommenttia:

 1. Oi mikä ihana mansikkapuska! Ja kaikki muutkin puskat sun muut. Oi Duchesse de Nemours, tuo kellanvalkoinen ihanuus, ja se tuoksu!

  VastaaPoista
 2. Voi, mitä ihanuuksia!! Niin mun makuuni kaikki. Hommasin tuon louise odierin keväällä, ei vissiin aio kukkia vielä mulla. Innolla odotan näkeväni kuvia sen kukista. Tuo pionikin on niin nam. Meillä ei ole varjoliljat vielä avautuneet, edes punaiset.
  Heh, nauratti tuo "pitäs hankkia elämä" kohta, jotenkin tuttu tunne toisinaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kurjenkello! Meillä on hyvä maku!! Toivottavasti Louise alkaa kukkimaan pian. Se on tosi ihana. Joo, oikeasti pitäisi hankkia, mutta tämä taimistoelämä on vaan niin nautinnollista...

   Poista
 3. Pioni on kerrassaan herkullinen aivan kuin se paras ja maukkain aitovaniljajäätelö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria K! Sinä sen sanoit, parempaa kuin mikään jätski :)

   Poista
 4. Duchesse de Nemours on niin ihana pioni, meillä vielä nupulla, mutta pian kukkii ja se tuoksu! Meillä ei kuki vielä varjoliljat, eikä muutkaan liljat, paitsi vanha ruskolilja. Odottelen varjoliljojen kukintaa, tuo punainen varjolilja on aika herkku - hopeaan taittava vanha roosa - kaunis! Ihania kukkia pihallasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kivipellon Saila! Duchesse on kyllä klassikko. Toivottavasti teidän varjoliljanne kukkivat pian!

   Poista
 5. Ihana kasvirunsaus. Pionit ovat niin ihania, niitä ikävöi kyllä talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vaalean vihreää! Kauhea ikävä tulee kyllä taas, nyyh..

   Poista
 6. Voi kuinka ihania, varsinkin tuo pioni! Eikö muuten tuo Duchesse olekin erityisen tuoksuva lajike? Äitinikin tänään sanoi ettei ihmettele sitä kun jotkut harrastavat pionien keräilyä. Huomasin viikko sitten röttelön ohi ajaessamme, että pihalta karannut vaaleanpunainen varjoliljani oli kaivettu pois, kaksi valkoista jätetty paikalleen. Eli nähtävästikin ovat harvinaisia :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elmeri! Kyllä, erityisen tuoksuva ja tuoksuu kuin parhaimmalle ruusulle! Äitisi on oikeassa :) Ikävää, että veivät varjoliljasi, en oikein pidä tuollaisesta kaivelusta. Meidänkin "mökiltä" kaivoi joku pionit mukaansa ja jätti karmean kuopan penkkiin. Että jotkut kehtaa.

   Poista
 7. Mahtavat helteet ovat olleet, paistuttiin eilen Särkänniemessä ;) Täytyykin käydä katsomassa omaa valkoista pionia, joko olisi auenneet ensimmäiset. Korkeampia tukia pitäisi kyllä huomenna käydä muutamalle kasville hakemassa, todella korkeita ovat tänä vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Voi, teillä ollut ihanaa Särkänniemessä, se on kiva paikka. Hirmu korkeita kasveja ovat tänä kesänä, todella.

   Poista
 8. Upeat kukat! Millä torjut kirvoja ruusuistasi? Kohta on ainakin meillä kirva-aika;) Ruusut ovat minustakin kolkon oloisia ilman peittoperennaa! Minulla ruusujen alle levisi ukkomansikka;) Sitähän ei sieltä nyhdä erkkikään:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Ihan mäntysuovalla olen torjunut, toimii hyvin. Ruusut ja mansikat kuulostaa minusta tosi hyvältä! Mansikka on kaunis kasvi.

   Poista
 9. Jälleen niin keskikesän kuvia. Ihanaa, että viimein pionit ja neilikat alkavat kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta Jylhä! Sanos muuta, ihanaa kun kukkivat nyt...

   Poista
 10. Ah, ihana Duchesse de Nemours!!! Hankin sen tänä vuonna, pionit ovat alkaneet kiinnostaa, varsinkin valkoiset ja runsaasti tuoksuvat. Söpö tuo pikkuinen köynnösruusu! :) Hah-hah... Vai että hankkia elämä... Niinpä, tuttu fiilis täälläkin! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KesäKukka! Duchesse on loistovalinta. Tuoksuu tosi hyvälle. Ihana kuulla, että minulla on siellä kohtalotoveri :)

   Poista
 11. Kaikenlaiset puutarha-aiheiset kuumeet ovat tavallisia, ja hyviä leviämään;)
  Meilläkin ensimmäinen pioni tälle kesälle kukkii, siis jos ei oteta lukuun niitä aikaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni! Pioni ihana nimi :) Totta, ne kuumeet tahtovat vielä levitä!

   Poista
 12. Ihanaa ihanaa <3 Hmmm.. kuule, jos sulta liikenee tuota isotähtiputkea niin se vois olla sellanen vaihtari.Ja/tai koreatörmäkukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Koreatörmäkukan ostin vasta keväällä ja niitä on yksi kpl, sitä ei varmaan vielä voi jakaa, mutta isotähtiputkea saat ilman muuta! Jos törmäkukka leviää niin saat sitäkin. Palaan asiaan!

   Poista